LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ EBÖSSZEÍRÁSRÓL

Agyagosszergény Község Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján Agyagosszergény közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában

2022. március 21-től 2022. április 29-ig ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésre bocsátani.

Felhívjuk a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség kiterjed a már korábban bejelentett ebekre is. Tehát akik jelen ebösszeírást megelőzően a bejelentésnek eleget tettek, azok ismételten kötelesek a jogszabályban meghatározott adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként külön-külön kell kitölteni!

 

Külön felhívjuk a figyelmüket, hogy a 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet szerint az állattartó köteles minden 3 hónapnál idősebb ebet veszettség ellen évente beoltatni, illetve minden 4 hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (microchip-pel) megjelölve tartható. Kérem, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni.

Az adatszolgáltatás teljesíthető papír alapon és elektronikus formában is:

  • az E-Önkormányzati Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/) található „ebösszeíró” adatlap kitöltésével, ügyfélkapun keresztül, vagy ügyfélkapus bejelentkezés nélkül
  • papír alapon a Hivatalnál kihelyezett postaládába történő elhelyezéssel (az adatlap letölthető az önkormányzat honlapjáról - www.agyagosszergeny.hu- vagy beszerezhető az önkormányzatnál)
  • az elektronikusan kitölthető űrlap szintén innen letölthető. A kitöltött és lementett űrlapot e-mailen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell elküldeni. Figyelem! Kizárólag az űrlapon megadott e-mail címről érkező adatszolgáltatás fogadható el
  • postai úton a 9441 Agyagosszergény, Kossuth u. 16. címre való megküldéssel

 

Felhívjuk a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után, amelynek legkisebb összege 30 000 Ft.

A kitöltéssel kapcsolatban a 06 99/544 130-s telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphatnak tájékoztatást.

 

Köszönjük, hogy az adatlap visszaküldésével segítik munkánkat!

 

Felhívás_honlap.pdf

eboesszeiro_adatlap_2022.pdf

eb_nyilvántartás_változás_bejelentő_adatlap.pdf

ebnyilvántartó-adatlap_elektronikus-urlap.pdf