Ezüstfenyő Nyugdíjasklub

9441 Agyagosszergény, Kossuth u. 42.
Klubvezető: Szalai Istvánné

Az agyagosszergényi nyugdíjasklub 1999-ben alakult 19 fővel. Jelenleg a taglétszámunk 30 fő aktív tag és néhány pártolótag. Közös célünk az, hogy ebben a kis közösségben mindenki jól érezze magát, tudja, hogy nincs egyedül, tartozik valakihez.

Heti rendszerességgel találkozunk a helyi Művelődési Házban, hol kötetlen beszélgetésre, hol azért, hogy valamilyen alkalomra készüljünk. Hagyományőrző klub révén összegyűjtjük és megőrizzük az utókornak a még létező, de egyre inkább feledésbe merülő hagyományokat. Helyi és vidéki rendezvényeken elénekeljük a régi, már-már feledésbe merült nótákat, eljárjuk a lakodalmast, balázsolunk, lucázunk és felidézzük a legények besorozását, a reguták bevonulását. Ezekben a műsorokban együtt szerepelnek a "szép korúakkal" a közép korosztályból kikerülő pártolótagok és az unokák is. Ezáltal ezek a régi szép hagyományok fennmaradhatnak az utókornak és eközben jól érezzük magunkat.

A környező falvak nyugdíjasklubjaival rendszeresen találkozunk kistérségi találkozók alkalmával, melyek során előjönnek a régi szép emlékek és sokat nosztalgiázunk.

A klubélet szerves részei évente egy-két alkalommal megrendezésre kerülő kirándulások. Voltunk együtt Hajdúszoboszlón, budapesten, az Őrségben, Pákozdon Szegeden, Héderváron és még nagyon sok helyen.

Nagyon sok idő kellene ahhoz, hogy ellehessen mondani, mennyi gyönyörű élményben volt része az elmúlt évekbben a klub tagjainak.

Nagyon röviden, a teljesség igénye nélkül mutattam be klubunkat. Aki többet szeretne megtudni rólunk, szívesen látjuk. Minket, aki keres, megtalál

Szalai Istvánné

klubvezető