loading...

Rendszeres programok

Művelődési ház

nyitvatartás

Könyvtár

Agyagosszergény Művelődéséért

Közalapítvány

Agyagosszergény

Csicsergő óvoda

Agyagosszergény

Általános iskola

Agyagosszergény

Ezüstfenyő Nyugdíjasklub
Művelődési ház rendszeres programjai
Hétfő
  Nincs Rendszeres Program  
     
     
Kedd
16:30 Iskolai néptánc Nagyterem
     
     
Szerda
16:00 Ezüstfenyő Nyugdíjas Klub Előtér
     
19:00 Jóga Nagyterem
Csütörtök
16:30 Iskolai Néptánc Nagyterem
     
19:00 Ifjúsági Néptánc Nagyterem
Péntek
18:00 Ifjúsági Néptánc Nagyterem
     
     
Szombat
  Nincs Rendszeres Program  
     
     
Könyvtár
Nyitvatartás
HÉTFŐ 9:00 - 12:00  
PÉNTEK 15:00 - 18:00  

Könyvtáros: Hajdu Mariann

Telefonos elérhetőség:
+36 96 ......

Agyagosszergény, Arany János u. 2.

Agyagosszergény Művelődéséért Közalapítvány

Célja:

Község kulturális, művelődési lehetőségeinek kiszélesítése, a mávelődési közösségek tartalmi munkái szinvonalának emelése.

Statisztikai Számjel: 18982600-9102-561-08

A szervezet nyilvántartási száma: 08-01-0001248
Jogerőre emelkedés időpontja: 2016.04.27

Kapcsolat

Kuratórium elnöke: Horváth Dénes

Agyagosszergény, Kossuth u. 16.

Adószám: 18982600-1-08

Beszámolók
2019 pdflink
2018 pdflink
2017 pdflink
2016 pdflink
2015 pdflink
Kuratóriumi tagok
Horváth Dénes elnök
Kiss Ernő tag
Mentes Alajos tag
Németh Imréné tag
Horváth Tiborné tag
Csicsergő óvoda

Agyagosszergényi Csicsergő Óvoda

9441 Agyagosszergény, Széchenyi u. 2/a.
Vezető: Hegyi Valéria Márta
Tel: +36-30 305 6313
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Óvodánk 1993-ban épült. Nagyon modern, 2 csoportszobával, hatalmas aulával, öltözővel, mosdóhelyiséggel, mosókonyhával, irodával rendelkezik. Ezen épületen belül működik a főzőkonyha is, amely biztosítja a gyermekek és felnőttek étkezési ellátását.

Óvodánkban 2 mikró csoportban folyik a nevelő-oktató munka a jelentkező gyermekek életkorának megfelelően vegyes csoportokban szerveződve.

Az intézmény 5 napos munkarenddel működik. A nevelési év IX.1-től – a következő év VIII.31-ig tart. Nyáron a fenntartó jóváhagyásával az intézmény 6 hétre terjedő időszakra zárva tart. A zárva tartás ideje alatt a szülők kérésére az elhelyezést igénylő gyermekek részére másik tagintézményben kerül sor az óvodai nevelés biztosítására.

Óvodánk az Óvodai Nevelés a Művészetek Eszközeivel, valamint az éves Munkaterv alapján látja el feladatait.

A következő szemlélet alapján végezzük a nevelő-oktató munkánkat:

 •  Minden egyes gyermek igényeit, testi-lelki szükségleteit figyelembe vesszük
 •  A csoportba történő befogadása a gyermeknek személyes, egyéniségéhez igazodó legyen
 •  A családokkal együttesen kell segítenünk, hogy a gyermekek megtalálják helyüket az óvodában.
 •  A félelmet, szorongást csökkentsük, az érzelmi biztonságot teremtsük meg.
 •  Fontos, hogy a gyermek az anya jelenlétében ismerkedjen meg az óvodával, az óvodai környezettel, társaikkal, óvó nénikkel, dajkával.
 •  Szoros kapcsolat az iskolával / játszóház, nyári tábor, stb./

Ünnepeink, hagyományaink:

 • Új gyermekek fogadása
 • Szülői értekezletek
 • Idősek napja
 • Mikulás
 • Advent, karácsony
 • Farsang
 • Március 15.
 • Húsvét és húsvéti hagyományok
 • Anyák napja
 • Iskolába menők búcsúja
 • Gyermeknap
 • Évzáró

 

Gyermekképünket a következőképpen tudjuk összegezni:

Tisztellek Téged, fontos vagy nekem, csakis Rád figyelek, és segítek Neked, ha szükséged van a segítségemre. Tudjál nevetni, felfedezni, csodálkozni."

Éppen ezért, mi óvónők arra törekszünk, hogy pedagógiai munkánk során az óvodások okos szeretetben, érzelmi biztonságban, humorral teli szabad légkörben, sok szép élménnyel töltsék el az óvodás éveiket.

Feladatunk nem kicsi, de csodálatosan szép!

Általános iskola

Babos József Térségi Általános Iskola Agyagosszergényi Tagiskolája

9441 Agyagosszergény, Arany János u. 2.
Tagintézmény vezető: Németh Rozália
Tel: +36-99/544 030

Iskolánk történetére vonatkozó első adatok az agyagosszergényi plébánia irattárában elfekvő Kereszteltek Anyakönyve I. kötetének 1778. január 01. keltezésű előszavában található. Az itt működő tanítókra az anyakönyvek mellett az egyházlátogatási jegyzőkönyvekből lehet következtetni. Az utóbbiak tartalmazzák a ludimagisteri kötelességeket az iskolában, szentmisén és a plébánián valamint a jegyzői feladatokat.

Az 1878. december 1-én kötött kántortanítói szerződés másolatban fennmaradt. Ekkor már segédtanítót is alkalmaztak. A két község tanulóinak létszáma 176 fő volt. (A két község Agyagos és Fertőszergény 1927-ben egyesült Agyagosszergény névvel.)

Az évek során a tanulócsoportok száma növekedett, így a tanítói állások száma is nőtt. 1954-ben már 8 osztályos iskola működött a községben 10 fő pedagógussal.

Az iskolaépület 1873-ban elnyerte azt az alakját és beosztását, amely lebontásáig jellemezte. Funkciója: iskola kántortanítói lakással, majd óvoda. Az 1990-es évek elején épült új óvoda átadása után lebontásra került.

A mai iskolaépület 1936-ban készült el a Borbély József által létrehozott Leányiskola Alap felhasználásával a falu közepén. 1950-ben az eredetileg zárdai részeket is iskolai célra fordították. Hozzáépítéssel kialakult az iskola mai formája. Ma már sportudvar, modern játszótér, szép zöld környezet övezi. A közelmúltban történt a külső és belső felújítás, valamint a nyílászárók cseréje. Gázfűtéses épület, tágas termekkel. Iskolánkban van nyolc tanterem, könyvtárszoba, számítástechnika terem, nevelői szoba, igazgatóhelyettesi és igazgatói irodák, műhely a technika tantárgy tanításához és korszerű mellékhelyiségek.

A számítástechnika teremben, a könyvtárban és az irodában lévő számítógépek már hálózatba kötve, internet használati lehetőséggel ellátva segítik az iskola és iskolán kívüli munkát.

 

 

Ezüstfenyő Nyugdíjasklub

Ezüstfenyő Nyugdíjasklub

9441 Agyagosszergény, Kossuth u. 42.
Klubvezető: Szalai Istvánné

Az agyagosszergényi nyugdíjasklub 1999-ben alakult 19 fővel. Jelenleg a taglétszámunk 30 fő aktív tag és néhány pártolótag. Közös célünk az, hogy ebben a kis közösségben mindenki jól érezze magát, tudja, hogy nincs egyedül, tartozik valakihez.

Heti rendszerességgel találkozunk a helyi Művelődési Házban, hol kötetlen beszélgetésre, hol azért, hogy valamilyen alkalomra készüljünk. Hagyományőrző klub révén összegyűjtjük és megőrizzük az utókornak a még létező, de egyre inkább feledésbe merülő hagyományokat. Helyi és vidéki rendezvényeken elénekeljük a régi, már-már feledésbe merült nótákat, eljárjuk a lakodalmast, balázsolunk, lucázunk és felidézzük a legények besorozását, a reguták bevonulását. Ezekben a műsorokban együtt szerepelnek a "szép korúakkal" a közép korosztályból kikerülő pártolótagok és az unokák is. Ezáltal ezek a régi szép hagyományok fennmaradhatnak az utókornak és eközben jól érezzük magunkat.

A környező falvak nyugdíjasklubjaival rendszeresen találkozunk kistérségi találkozók alkalmával, melyek során előjönnek a régi szép emlékek és sokat nosztalgiázunk.

A klubélet szerves részei évente egy-két alkalommal megrendezésre kerülő kirándulások. Voltunk együtt Hajdúszoboszlón, budapesten, az Őrségben, Pákozdon Szegeden, Héderváron és még nagyon sok helyen.

Nagyon sok idő kellene ahhoz, hogy ellehessen mondani, mennyi gyönyörű élményben volt része az elmúlt évekbben a klub tagjainak.

Nagyon röviden, a teljesség igénye nélkül mutattam be klubunkat. Aki többet szeretne megtudni rólunk, szívesen látjuk. Minket, aki keres, megtalál

Szalai Istvánné

klubvezető